ANWB fietskaart 14

De serie ANWB Fietskaarten bestaat uit 20 kaarten, Zuid-Holland, Rotterdam & Den Haag is een onderdeel hiervan.
De kaarten hebben gedetailleerd kaartbeeld en laten u alles zien wat nodig is voor een plezierige fietstocht: alle fietsknooppunten, afstanden tussen de knooppunten, alle verharde en onverharde fietspaden, LF’s en paddenstoelnummers.
Ook staan op de kaarten straatnamen en staan fietsverhuur en fietspondjes aangegeven.
Dit wordt aangevuld met toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen.
Schaal 1: 50.000 (1 cm = 500 m).

ANWB fietsgids 15

ANWB fietskaart 15 Groene Hart
Nederland telt 20 Nationale Landschappen en het Groene Hart is er een van. Een nationaal landschap is geen park of museum, maar een dynamisch gebied waar mensen wonen, werken en recreëren, en waar samenhang is tussen natuur, grondgebruik en bebouwing. Dat het nu een formidabel fietsgebied is, staat vast. De fietsgids Groene Hart bevat 24 fietsroutes (25 – 60 km).

Lekker fietsen ANWB € 14,95 Lekker fietsen ANWB

In Lekker Fietsen zijn 20 fraaie routes gecombineerd met smaakvolle pleisterplaatsen. Biologische boeren, wijnbouwers, palingrokers en kaasmakers; ze laten u het platteland proeven en ervaren. Geniet van knapperig brood, eigengemaakte chutneys en versgeperst perensap.

Fietsnetwerk Zeeland 6 routes in doos voor € 32,50
Fietsknooppunten systeem Zeeland www.routebureauzeeland.nl

Fietsen langs Delflands water 5 fietsroutes door Zuid-holland. Fietsen langs Delflands water
Deze vijf fietsroutes van het Hoogheemraadschap van Delfland laten u een mooi gebied zien waar Delfland trots én zuinig op is: sterke dijken, uitgestrekte polders, indrukwekkende molens en gemalen, smalle slootjes, grote plassen, ouderwetse sluizen en meer. Bovendien krijgt u onderweg inzicht in het werk van Delfland. zie ook www.hhdelfland.nl

ANWB klassieke fietsrondjes € 13,95

ANWB Fietsgids Klassieke fietsrondjes via knooppunten bevat de 50 mooiste en populairste ééndaagse fietsrondjes van de ANWB. Het zijn fietsrondjes die voorheen bewegwijzerd waren. Om deze oude vertrouwde rondjes te kunnen blijven fietsen, omschrijft deze gids de rondjes kant-en-klaar via knooppunten.

E-bikebox

ANWB E-bikebox Nederland €22,95
De elektrische fiets, of e-bike, wordt steeds populairder. De hoogste tijd dus voor e-bikeroutes!
In deze box vindt u 75 routes in heel Nederland: gevarieerde fietsroutes met bezienswaardigheden, gezellige horeca, oplaadpunten onderweg en verhuurbedrijven waar u e-bike kunt huren.

ANWB Zuid-Hollandse Kust & Eilanden en Randstad € 7,95

Alle ANWB fietsroutes 16-53km
met routes over fietsroutenetweken

ANWB Groene Hart fietsgids € 7,95

Alle ANWB fietsroutes 25-60 km
incl. 2 Krimpenerwaard-routes

Fiets de stad uit ANWB

Fiets de stad uit, Rotterdam.
laat je met vijftien routes de mooiste plekken rondom Rotterdam zien. De routes variëren van 21 tot 46 kilometer, precies genoeg voor een dagje fietsplezier.

Fiets de stad uit, Den Haag

Laat je met vijftien routes de mooiste plekken rondom Den Haag zien: door duin- en bollengebied, langs de kust en in het Westland en natuurlijk rondom het ‘Oranje-verleden’ van de hofstad. De routes variëren van 23 tot 55 kilometer; genoeg voor een paar verloren uurtjes of een hele middag fietsplezier.

De ANWB Fietsgidsen bevatten kant en klare attractieve fietsroutes met veel aandacht voor het landschap. De routes zijn veelal bewegwijzerd. De gidsen zijn geheel in kleur uitgevoerd.

Fietsknooppuntenroute MiddenDelfland € 3,00.

ANWB Korte fietsvakanties deel 2

Korte fietsvakanties deel 2 ANWB
Het tweede deel het populaire ANWB boek Korte Fietsvakanties. De gids heeft veel leuks te bieden voor wie een paar dagen actief op pad wil. 12 meerdaagse fietsronden van 2 tot 5 dagen met een gemiddelde dagafstand van zo’n 50 kilometer. Routes door het hele land met natuurlijk veel leuke eet- en slaapadressen onderweg. Naast duidelijke routebeschrijvingen en routekaarten per route bevat de gids ook veel achtergrondinformatie en leuke doetips voor onderweg.

  • In elke provincie een of meerdere routes
  • Eeten slaapadressen voor onderweg
  • Alle routes zijn ook geschikt voor kinderen

Zuid-Holland-Zuid met Goeree Overflakkee,een Falk fietsroute met knooppunten netwerk € 7,95

  • Met knooppuntennetwerk en LF-route
  • Alle straatnamen in het buitengebied
  • Toeristische VVV-informatie
  • Thematische fietsroutes
  • Overzicht van alle vvv-kantoren
  • Plaatsnamenregister

Het is heerlijk fietsen in de omgeving van de Maeslantkering en het Keringhuis. Er zijn speciale fietsroutes met start- en eindpunt bij het Keringhuis. Zo is een sportief uitje ook te combineren met een bezoek aan het Keringhuis en de Maeslantkering. Bekijk ook deze video op Youtube van de ANWB:

Een route, de Rode route, is een verfrissende tour van 25 km langs de Nieuwe Waterweg. Met een overtocht bij Maassluis en Hoek van Holland is dit een mooie route voor de gemiddelde fietser. Even een uitstapje naar het centrum van deze stadjes is een leuke aanvulling onderweg. De Blauwe route met een lengte van 40 km is een bijzondere, afwisselende route met havengebied en natuur. Met een overtocht naar de Maasvlakte gaat de route langs de 2e Maasvlakte, met het informatiecentrum FutureLand, naar het Oostvoornse meer.

Hierin zijn bij de routes de nummers van het fietsknooppuntennetwerk (ANWB) vermeld. De flyer bevat ook een kortingsbon voor een hapje en drankje in ons restaurant. De fietsrouteflyer en meer informatie zijn aan de balie van het Keringhuis verkrijgbaar.

Er is een nieuwe fietsroute “Van stad naar strand”.
De nieuwe route voert fietsers langs gevarieerde plaatsen tussen het centrum van Rotterdam en Hoek van Holland. De stadsregio Rotterdam en de gemeenten Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben een handige folder gemaaktFietsroute van stad naar strand met alle bezienswaardigheden en tips.De route begint in Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug, vlakbij het Wereldmuseum. Vandaar fietst u langs de kades van de Nieuwe Maas; u passeert de Euromast, het Lloydkwartier en het historische schip De Delft. Vanaf hier kunt u een uitstapje maken naar Historisch Delfshaven, de eeuwenoude wijk met karakteristieke panden en pakhuizen. Op weg naar Schiedam fietst u langs de meer hedendaagse havens en de vermaarde scheepswerf van Mammoet. In de oude havens van Vlaardingen is een uitstapje naar het Vlaardinger Museum de moeite waard. Wilt u meer informatie dan is de folder hier digitaal te downloaden of bij het Maassluis Punt af te halen.

Fietsroutes Fast Ferry

De RET heeft twee Fast Ferry routes

Fietsroute I: Landtong – pontje Rozenburg-Maassluis – Nieuwe Waterweg – Hoek van Holland (ca. 28 km)
Fietsroute 2: Landtong – Rozenburg – Brielse Meer – Oostvoornse Meer – veerstoep RET Maasvlakte (ca. 34 km)

Meer informatie vindt u op www.ret.nl

Amazoneroute in het weekend, een fietstocht van 8,5kmAmazoneroute in het weekend startpunt Hoek van Holland. Wie het Rotterdamse havengevoel echt intens wil ervaren, kan het best de fiets pakken. Er valt heel wat te beleven als je de wijde blik van de autorijder laat voor wat het is en met ogen op steeltjes door de haven gaat fietsen.
Dat kan en dat mag. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam N.V. een aantal fietsroutes samengesteld. De routes helpen fietsers onbekende stukken van de haven te ontdekken. Dit boekje is de derde uitgave uit de serie en bevat vier spannende routes op de Maasvlakte plus een aanrijroute vanaf Hoek van Holland.

Een PDF file met meer informatie kunt u downloaden op www.fietseninzuidholland.nl