Bij de isolatie van woningen in Maassluis kun je niet alleen denken aan de muren. Ook de vloer en het dak van een huis of bedrijfspand kunnen worden geïsoleerd. Hiervoor worden verschillende materialen gebruikt. Meestal wordt een laag wol in de spouw van de binnen- en buitenmuur gespoten. Voor dakisolatie kan ook piepschuim worden gebruikt dat in de sponning wordt aangebracht. Bij isolatie is het altijd van groot belang om kieren goed af te dichten om het effect zo groot mogelijk te maken. De belangrijkste reden voor isolatie is uiteraard het omlaag brengen van het energieverbruik.

Zorg voor voldoende ventilatie

Je huis in Maassluis voorzien van goede isolatie is natuurlijk erg belangrijk. Het zal een aanzienlijke besparing van het energieverbruik opleveren als het gaat om stookkosten. Maar een goed geïsoleerd huis moet wel goed worden geventileerd. Breng dus voldoende roosters aan in de buitenmuren en zet regelmatig een raam open, al is het maar op een kiertje. Zo zorg je ervoor dat er voldoende frisse lucht naar binnen kan stromen. Zeker in vertrekken waar geleefd wordt en ook in de slaapkamer is dit erg belangrijk.

Isolatie in fases aanbrengen

Je kunt de isolatie van je huis gefaseerd aanpakken. De spouwmuren isoleren is vaak het makkelijkst. Dit gebeurt van buiten af en je hoeft in principe niet eens thuis te zijn. Vloerisolatie pak je het beste aan wanneer de vloer moet worden vervangen en je er dus het makkelijkst bij kunt. Ga je een dakkapel plaatsen of laten plaatsen? Dat is een prima moment om dakisolatie te laten aanbrengen. Zodra je hele huis goed is geïsoleerd zal je dat zeker merken aan een lagere rekening voor de stookkosten. Voor sommige maatregelen is het mogelijk om subsidie isolatie aan te vragen. Voor woningverbetering kun je in veel gevallen in aanmerking komen voor een hypothecaire lening waarvan je de rente van je inkomsten mag aftrekken. Ga ook naar Rijksoverheid.

Subsidie en BTW-regeling dubbelglas

Op alle producten in Nederland wordt BTW geheven. Dat is een belangrijke inkomstenpost voor de overheid. We kennen twee tarieven op het gebied van de BTW, het hoge tarief van 21 procent en het lage tarief van 9%. Het lage tarief vindt u vooral terug bij de noodzakelijke levensbehoeften en een aantal beroepsgroepen zoals kappers en fietsenmakers. Als particulier heb u vooral te maken met het hoge tarief, zeker als het gaat om bouwen of verbouwen van uw huis.

Het isoleren van uw huis kan daardoor een kostbare zaak zijn. Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert moet uiteraard het hoge BTW-tarief berekenen op de factuur. Maar door het toepassen van de regeling voor het lage BTW tarief mag de uitvoerder nu slechts 9% berekenen op de kosten voor de arbeid. Dat betekent voor u als consument toch al snel een besparing van 12% op het arbeidsloon. Dat is een zeer aantrekkelijk voordeel dat direct naar u toe komt. Ga naar isolatie Maassluis en bekijk het subsidieloket van Gemeente Maassluis.